Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tészta köret képes leírás - Köret.tlap.hu
részletek »

Tészta köret - Köret.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: koret.tlap.hu » Tészta köret
Keresés
Találatok száma - 6 db
A vadas és a zsemlegombóc receptje

A vadas és a zsemlegombóc receptje

A klasszikus vadas marhából készül, de készítheted csirkéből is. Ráadásként a leginkább hozzáillő köret, vagyis a zsemlegombóc fortélyait is ellesheted...A vadas mellé pedig zsemlegombóc dukál, így azt is eláruljuk, hogyan készül az eredeti...A zsemlét kis kockákra vágd fel. Pirítsd meg, de figyelj rá, nehogy megégjen. A lisztet a tojással keverd össze, és annyi vízzel dolgozd össze, hogy galuskaszerű tésztát kapj. Keverd bele a zsemlekockákat, majd formázz kis golyókat, és forró, sós vízben főzd ki.

Farfalle arabiata

Farfalle arabiata

A fokhagymát az olívaolajon pár pillanatig pirítjuk, majd hozzá adjuk a paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal, és a paprikával. 20-30 percig kevergetve pároljuk, és hozzáadjuk az olívabogyót/szeletelve vagy egészben/. Végül hozzákeverjük a kifőtt tésztát, és átforrósítjuk. Azoknak ajánlom, akik szeretik a csípős ízt! A tészta farfalle helyett lehet penne, spagetti, makaróni is. Ha nincs otthon friss paradicsom, akkor 40 dkg paradicsompürével helyettesíthető. A pepperoni helyett is lehet chili paprikát használni. Ha valaki nem szereti az olívabogyót, el is hagyhatja, úgy is finom marad az étel!

Galuska ( Nokedli )

Galuska ( Nokedli )

A nokedlit szinte mindenki imádja. Levesbetétként, vagy pörköltekhez köretként alkalmazzák leggyakrabban. Elkészítése roppant egyszerű és gyors. Felteszünk egy lábasban vizet forrni. Az összetevőket egy edénybe mérjük. Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a galuskatésztát. Ha túl kemény lenne, kis vízzel még lágyítható. A nokedliszaggatót a víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Kalocsai paprikás kácsi

Kalocsai paprikás kácsi

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. Ezután ezzel a kovásszal, 1 tojással, a kétféle liszttel, csipetnyi sóval meg egy nagy evőkanál olajjal megdagasztjuk a tésztát. Konyharuhával lefedjük, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, gyúródeszkán kinyújtjuk. A tésztát megszórjuk a paprikával és a cukorral, majd kevés olvasztott zsírral meglocsoljuk a tölteléket. Feltekerjük, tepsibe helyezzük, hagyjuk újra megkelni. Felvert tojással megkenjük a tetejét, és 180 fokos sütőben egy óra alatt megsütjük.

Pirított üvegtészta

Pirított üvegtészta

Az üvegtésztát lobogó forrásban lévő vízbe dobjuk, de a tűzhelyről rögtön levesszük, majd fedő alatt 10 percig állni hagyjuk. A szójaszószt, borecetet, keményítőt, chilikrémet, cukrot, sót és vizet összekeverjük. Kevés olajat forróra hevítünk, rátesszük a leszűrt tésztát, hozzáadjuk a szójás szószt és az egészet összepirítjuk. Elsősorban kínai, illetve kínai jellegű ételek köreteként használjuk. (ld. pld. Szezámos csirkecomb falatkák)

Tricolor tészta

Tricolor tészta

A száraz tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és egy kevés olajjal összeforgatjuk. A paprikákat vékony csíkokra vágjuk, pici olajon, sóval és a száráról lehúzott kakukkfűvel roppanósra pároljuk. A tésztát tálra szedjük, a tetejére ráhalmozzuk a három színű paprikát. Párolt és sült húsok finom körete, de önmagában, reszelt sajttal megszórva is nagyon ízletes.

Tuti menü