Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sajtos, túrós köret képes leírás - Köret.tlap.hu
részletek »

Sajtos, túrós köret - Köret.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: koret.tlap.hu » Sajtos, túrós köret
Keresés
Találatok száma - 8 db
Burgonyás galuska sajttal (Gnocchi de patate)

Burgonyás galuska sajttal (Gnocchi de patate)

A megtisztított, félbevágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, s a forró sütőben megszárítjuk. Burgonyanyomón áttörjük és gyorsan beledolgozzuk a tojássárgákat. Hozzáadjuk előbb a lisztet, majd 10 dkg reszelt sajtot és sóval, szerecsendióval fűszerezzük. 2 cm hosszú, ovális galuskákat formálunk a tésztából, közepükbe késsel mélyedést nyomunk. Forró, sós vízbe tesszük, s az újraforrástól számított kb. 3 percig főzzük. A vízből kivéve lecsöpögtetjük és tálra tesszük. Rászórjuk a maradék sajtot és a zöldfűszereket. A vajat egy serpenyőben megbarnítjuk, s a galuskára öntjük. Különlegesen finom lesz, ha ezután még leöntjük besűrített tejszínnel, és előmelegített sütőben 230 °C-on világosbarnára sütjük.

Erdei gombás sajtfelfújt

Erdei gombás sajtfelfújt

10 dkg vajat felhevítünk, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve kissé megpirítjuk. Felengedjük a forró tejjel, azután habverővel simára kavarjuk. Megsózzuk, beleszórjuk a reszelt sajtot, azután az egészet jól összekeverjük. Félrehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a felvert tojásokat is. (Ekkor már nem szabad forralni, mert megfő a tojás.) A felszeletelt gombát 5 dkg felforrósított vajon addig pirítjuk, amíg a levét elpárologtatja. Egy tetszőleges formát kivajazunk vagy kibélelünk alufóliával, majd az alját kibéleljük a pirított gombával (egy keveset félreteszünk a tálaláshoz). Ezután háromnegyed részéig megtöltjük a masszával, betakarjuk a fóliával, s a formát vízzel félig telt tepsibe tesszük. A felfújtat a 140 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 órát gőzöljük. Amikor elkészült, hagyjuk egy kicsit pihenni, majd kiborítjuk a formából, és a félretett pirított gombával tálaljuk.

Erdélyi juhtúrós puliszka

Erdélyi juhtúrós puliszka

Egy kis sóval forralj fel 1,5 liter vizet. Folyamatos keverés mellett (e célra legjobb egy habverő) szórd bele a kukoricalisztet. Lassan, továbbra is kevergetve főzd, amíg nem válik tejbegríz-sűrűségűvé, majd tedd félre. Egy magasabb sütőedényt zsírozz ki, s az aljára teríts néhány kanálnyi puliszkát, szórd meg juhtúróval, locsold meg tejföllel, csepegtess rá zsírt, majd simíts rá egy újabb réteg puliszkát. Úgy folytasd a rétegezést, hogy legfelülre túró kerüljön. Forró sütőbe téve, közepes tűzön süsd pirosra.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Francia sajtos pite

Francia sajtos pite

A lisztet összegyúrom a vajjal, az áttört tehéntúróval meg egy csipet sóval, és a hűtőszekrényben legalább egy órát pihentetem. Kinyújtva úgy bélelek ki vele egy tortaformát, hogy pereme is legyen, és a forró sütőben 10 percig sütöm. Kiveszem a sütőből, és rászórom az apró kockákra vágott füstölt tarját. Közben simára keverem a tejfölt a tojásokkal és a megreszelt sajttal, majd köménnyel, pirospaprikával, sóval, kevés törött borssal ízesítem. Mindezt a félig sült tésztára öntöm, a tetejét szépen elsimítom, és a forró sütőbe visszatolva szép pirosra sütöm. Tálaláskor a tortaformát lehúzom róla, és tálra csúsztatom. Úgy szeletelem, akár a tortát.

Juhtúrós krokett

Juhtúrós krokett

Lehet hidegtálak dísze, finom húsok mellé köret, vagy akár önmagában, friss zöldség kíséretében is könnyedén fogyasztható...A juhtúrót villával széttörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól összedolgozzuk, kis gombócokat formázunk belőle, panírozzuk és bő, forró olajban kisütjük.

Sajt lasagne

Sajt lasagne

Ez az a gyorsan elkészülő étel, melyre nagyon kell vigyázni, hogy el ne fogyjon mielőtt az asztalra kerül, mert igen nagy esély van rá. A borjús-spárgás FINOmÁNIA egyik körete volt, de én megcsináltam a tallérokat itthon is, (azon nyomban ahogy hazaértem) és óriási sikerem volt vele...Forró, bevonatos serpenyőbe reszeljük a sajtot, tenyérnyi kerek formára vékonyan. Ha ropogósra sült és összeáll kivehetjük egy lapát segítségével egy tálcára megszilárdulni...

Saláta sajtok kapros öntettel

Saláta sajtok kapros öntettel

A sajtokat apró kockákra vágjuk. A retket megmossuk, és gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A kaprot megmossuk, felaprítjuk. Az ecetes uborkát tormareszelőn lereszeljük. A túrót burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a kefirt, a kaprot, a citromlét, a reszelt ecetes uborkát, egy csipet őrölt borsot, és jól összekeverjük. A kapros öntetbe beleforgatjuk a sajtokat és a retket, majd lefedve 2-3 óra hosszára behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek...

Spenótos túrógaluska

Spenótos túrógaluska

Tisztítsuk meg a spenótleveleket, majd fokhagymás olajon, fedő alatt pároljuk meg. Akkor jó, ha összeesnek már a levelek. A galuskához valókat egy villa segítségével összedolgozzuk. A spenótot beledolgozzuk a galuskába. Ha túlzottan fellazítaná a tésztát, tegyünk még hozzá kevés darát. A forrásban lévő vízbe, egy ek segítségével szaggassuk bele a galuskákat. Addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére...

Tuti menü