Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Rizs köret képes leírás - Köret.tlap.hu
részletek »

Rizs köret - Köret.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: koret.tlap.hu » Rizs köret
Keresés
Találatok száma - 7 db
Illatos hagymás rizs

Illatos hagymás rizs

A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. Lábosban, az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a rizst is. Pár percig tovább pirítjuk és felöntjük 1,6-szoros forró vízzel. Beletesszük a fűszereket, ízesítjük sóval, és fedő alatt készre pároljuk. A tűzről lehúzva, a fedőt rajta hagyva 10 percig pihentetjük, végül kivesszük a fűszereket, és a rizst villával összekeverjük.

Készítsünk köretnek fűszeres rizsgolyót!

Készítsünk köretnek fűszeres rizsgolyót!

A fűszeres rizsgolyó kiváló és nagyon könnyen elkészíthető étel. Mivel zöldségekkel készül, ezért önállóan is megállja a helyét, de nagyszerű húsok, saláták és halételek kísérőjeként is....Vágjuk a zöldségeket olyan finomra, amilyenre csak lehet. A gombákat nagyobbra vághatjuk, mert úgyis összezsugorodnak, amikor megfőnek. Egy serpenyőben melegítsünk egy kis olajat. Tegyük bele a felaprított zöldségeket, majd dínszteljük meg őket. Amikor már kezdenek megpuhulni, akkor adjunk hozzá egy kevés csirkehúslevest (kockából is tökéletes főzni, elég 1dl belőle. Azért kell, hogy tompítsa a sárgarépa ízét). Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy a zöldségek megfőljenek. Egy külön edényben a szokásos módon főzzük meg a rizst. Amint kész, és kihűlt, keverjük össze az aprított zöldségekkel, majd formázzunk belőle apró golyókat.

Mexikói rizsköret

Mexikói rizsköret

Ez egy veszélyes recept. No persze nem megfőzni, vagy megenni, hanem közzétenni. Egyrészről fogalmam sincs valóban van-e köze Mexikóhoz, vagy olyan elnéző mosollyal tekintenének rá, mint mi a gulaschra. Másrészről ilyen néven Béni nagybácsi árul kész, dobozos valamit, minek törnénk magunkat a konyházással? Épp azok kedvéért kell mégiscsak leírni, akik talán nem is gondolják, hogy finomabb és olcsóbb is lesz, ha maguk készítik el. Arról meg most ne is essék sok szó, hogy mennyivel kevesebb vegyszert fogunk imígyen magunkba tömni. Ha valaki fagyasztott zöldségből készíti, nyugodtan besorolhatja a könnyen, gyorsan megfőzhető köretek közé...Vágjuk apró kockákra a hagymát, és kevés olajon pirítsuk meg. Tegyük bele a rizst és addig kevergessük, amíg fehéredni kezdenek a szemek. Adjuk hozzá a paradicsompürét és 1-2 percig még kevergessük. Engedjük fel 4 dl vízzel, sózzuk és borsozzuk meg, majd tegyük bele a sárgarépát és a borsót. Lassú tűzön pároljuk puhára, ha elfőné a levét pótoljuk kevés forró vízzel. A lecsöpögtetett konzerv kukoricát csak a végén tegyük hozzá, mert azt már megfőzték.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Osztrák tejszínes zöldség rizottó

Osztrák tejszínes zöldség rizottó

Ezt egy osztrák szakácskönyvből készítettem, úgy készül mint a rizottó, csak ebben plussz tejszínt is raknak. Én a következő vegyes zöldséget használtam: sárgarépa, paradicsom, paprika, újhagyma, zeller. A zöldségeket megmossuk, és felszeljük kis darabokra. A hagymát felaprítjuk, és a felmelegített olívaolajban megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a rizst. Miután felforrósodott, hozzáadjuk a bort és a levest, majd a zöldségeket és végezetül a tejszínt. Jól összekeverjük, és lassú tűzön, 15-20 percig főzzük...

Rizsgombóc kapormártással

Rizsgombóc kapormártással

A rizst átválogatjuk, szűrőbe tesszük, és folyó víz alatt megmossuk. Ezután húsz percig tiszta vízben áztatjuk. Lecsöpögtetve 2 evőkanál forró olajon szép aranysárgára pirítjuk, közben folyamatosan kevergetjük, hogy le ne égjen. Megsózzuk, és a térfogatához képest dupla mennyiségű forró vízzel leöntve, fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg az összes folyadékot beszívja. Hagyjuk kihűlni. A tojást felverjük, összekeverjük a reszelt sajttal, és a rizsbe forgatjuk. Megvárjuk, amíg az egész teljesen kihűl. Ezután nedves kézzel nagy diónyi gombócokat formálunk a masszából, és kisebb tepsire, szorosan egymás mellé rakjuk. Amíg a rizs hűl, elkészítjük a kapormártást. A megmaradt 2 evőkanál olajon habzásig hevítjük a lisztet, ráöntjük a forró tejet, és kevergetve sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a kefirt, a sót és a borsot...

Spárgás rizottó

Spárgás rizottó

Rizottó fehér- és zöldspárga-fejekkel, citrommal és parmezánnal. Olyan gyorsan kész, hogy a harmincperces kaják közé is befért volna. Szabadítsd meg a zöld spárgát fás végeitől, a fehér spárgával tedd ugyanezt és hámozd is meg. Forralj fel egy kis lábosban ½ l vizet, tedd bele a citromlevet és a sót, és ebben főzd a spárgákat 4-6 percig, amíg a fejek megpuhulnak, de a szárak még kissé kemények maradnak. Dobd a spárgákat jeges vízbe, a főzőlevet tartsd meg. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban olvaszd meg a vajat, dobd rá a felkarikázott újhagymát, és párold 2 percig. Öntsd hozzá a megmosott rizst, és pirítsd 2 percig. Tekerd a lángot közepesen alacsonyra, és adj 1 merőkanálnyit a spárgafőzőléből a rizshez. Kevergesd, amíg felveszi a folyadékot, majd ezt ismételgesd felváltva az alaplével és a spárga főzőlevével, amíg a rizszsemek al dentére főnek (mint a spagettinél, vagyis kívül puhák, de belül még kicsit kemények maradnak). Fontos, hogy a rizottó ne legyen száraz - ha elfogyna az alaplé, pótold egy kis vízzel...

Tavaszi rizsgömbök

Tavaszi rizsgömbök

A rizst és a megtisztított, apróra vágott sárgarépát és a zöldborsót külön-külön (utóbbiakat enyhén sós-cukros vízben) megfőzzük. A rizst és a sárgarépát összekeverjük. Közben a zellert megtisztítjuk, majd egycentis kockákra vágjuk, és sós vízben roppanósra főzzük. Az ananászt és az almát felkockázzuk. A köretes tálra egy kicsi, gömbölyű aljú kávéscsésze segítségével rizskupacokat halmozunk. A zellert az ananásszal, az almával és a zöldborsóval, valamint a majonézzel összekeverjük, majd a tál közepére kanalazzuk...

Tuti menü