Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Más, mint a többi köret képes leírás - Köret.tlap.hu
részletek »

Más, mint a többi köret - Köret.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: koret.tlap.hu » Más, mint a többi köret
Keresés
Találatok száma - 8 db
A köret arabul: Kuszkusz és bulgur

A köret arabul: Kuszkusz és bulgur

Még nem voltál nyaralni, de vágysz a forró tájakra? Unalmas a nokedli a rizs, a tarhonya és a krumpli? Akkor dobd fel a napot egy különleges, és néhány perc alatt elkészíthető arabos körettel. A férfiak és a gyerekek gyakran lázadnak a zöldséges wellness köretek ellen. Akkor mit lehet még az asztalra tenni, ami nem végtelenül bonyolult, megvan néhány perc alatt, és finom? Tanuljunk köretet főzni arabul! Szinte minden nagyobb piacon, vagy arab és török boltban vásárolhatunk kuszkuszt, és törtbúzát, vagyis bulgurt. A legtöbb török büfében meg is kóstolhatjuk mindkettőt, ha nem akarunk odahaza bizonytalanra menni. Ha megvan a szerzemény, hazamegyünk és nézzük. Vajon mit is kezdhetnénk vele? Pedig a világ legegyszerűbb kajái, főleg nyárra, hiszen az arab világban meleg van, és az ottani nők sem bolondok, hogy órákig álljanak a gőzben és a forró konyhában. Amit most tanítok nektek, az nem autentikus recept, viszont tökéletes eredményre juttat. Az eredmény pedig egy izgalmas, különleges és pasi gyomorba is illő tartalmas köret. Az elkészítés módja a kuszkusz és a bulgur esetében is hasonló...

Bulgur saláta

Bulgur saláta

Ellepte a fűszerkertemet a menta. A legjobb mód megszabadulni tőle, hogy ha olyan ételt készítek, amibe töménytelen mennyiség kell belőle. Ezért esett a választásom erre a kiváló köretre. A bulgurt hőálló edénybe öntjük, ami lezárató. A 3 dl vizet felforraljuk 1 teáskanál sima sóval, majd nyakon öntjük vele a bulgurt. Rátesszük az edény tetejét, és nagyjából 15 - 20 percig hagyjuk, hogy megszívja magát. (Ha a víz túl sok lenne, akkor óvatosan le lehet önteni a felesleget. Ha túl sok, akkor az öntethez egy kevés vizet adva lehet pótolni.)...

Ideális köret grillezéshez

Ideális köret grillezéshez

Egyértelműen grillszezon van, itt [1] írtam már a húsokról egy kimerítő összefoglalót, a legnehezebb ügy mégis a köret. Na jó, a megfelelő parázs elérése a legnehezebb, de az férfimunka, kínlódjanak vele ők. A grillezett húsok íze erős, sokan pácolnak, szalonnáznak és nehézre grillezik a zöldségeket is, a köretben friss ízre van szükség. Üdítőre, harsányra, az emésztést elősegítőre. A tejszínes-joghurtos megoldások kiesnek, ólomként húznák maguk után a szenes húsokat. A zöldsaláta unalmas, a paradicsom-paprika nem elég friss ízű. Zöld kell. Kommentelő farináéknál voltam grillezni és ott megvilágosodtam. Tabule. Tökéletes. Friss, harsogóan zöld ízű, felpörgeti az emésztést és alapanyagai a magyar piacokon is beszerezhetők. Grill mellé bulgur nélkül is feladható, csak még könnyebb lesz, bulgurral, magában akár egy könnyű vacsora lehet, jól megy sajtokhoz is...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Köret receptek

Köret receptek

Készíts köreteket egyszerűen, gyorsan a Knorr séfjeinek a segítségével a Jólkifőztem oldalon. Tanulj praktikákat, trükköket. Nyűgözd le a családot, barátokat egy jó étellel. Egyes köreteket, akár különálló ételként is fogyaszthatod, viszont, ha itt még nem szeretnéd befejezni a konyhaművészetet, bátran készíts hozzájuk egy laktató főételt. Ha még nem lenne elég, választhatsz az oldalon található rengeteg desszert közül is. Az ételekhez tartozik egy indexelés is, ahol könnyedén tájékozódhatsz arról, hogy mennyire egyszerű elkészíteni az adott receptet.

Kuszkusz saláta

Kuszkusz saláta

A lilahagymát vágjuk nagyon apróra, tegyük az ecet, 1 ek olaj, só és bors keverékébe. Hagyjuk ebben állni, amíg a többi hozzávalót előkészítjük, így a hagyma íze lágyabb lesz. A levest forraljuk fel, vegyük le a tűzről, tegyük bele a kuszkuszt és 1 tk olajat. Lefedve (ez nagyon fontos) hagyjuk állni kb. 5-7 percig, amíg a kuszkusz megdagad. Az uborkát vágjuk negyedekre, a magos részét kaparjuk ki, és szeleteljük apró kockákra. Az olajbogyókat kockázzuk fel. A sült húst szintén kockázzuk vagy csíkokra szeljük.

Hirdetés
Kuszkusz-variációk

Kuszkusz-variációk

A kuszkusz észak-afrikai specialitás, az étel alapját házilag készítik. Egyenlő mennyiségű búzadarát és lisztet gyúrnak-forgatnak-ráznak össze kevés sós vízzel addig, amíg a dara átmérője a kétszeresére nem nő és teljesen gömbölyűvé nem válik. Ekkor kevés olajjal locsolják meg. Mivel a munka nagyon fáradságos, a háziasszonyok egyszerre nagyobb mennyiséget készítenek, és a maradékot szétterítik száradni, mint nálunk a gyúrt tésztát. A kuszkusz készítése és a felhasznált alapanyagok sora vidékről vidékre változik; Marokkóban sáfránnyal, Algériában paradicsommal, Tunéziában pedig jó csípősen, Harissa szósszal (chili, fokhagyma, kömény, koriander, olívaolajjal) szeretik. A húsból, zöldségekből és gabonából álló egytálétel elkészítéséhez külön edényt használnak, amely három részből áll. Alul fő a hús a zöldségekkel együtt, a fölé illesztett, lyukacsos aljú edényben, a hús és a zöldségek gőzében párolódik a gabona. Tálaláskor egy nagy tál közepére halmozzák a darát, arra a húsokat, zöldségeket, és kézzel vagy kenyérhéjjal mártogatva eszik...

Mazsolás kusz-kusz köret recept

Mazsolás kusz-kusz köret recept

A kusz-kusz egy búzatöret, amit főleg az arab országokban fogyasztanak gyakran. Szerencsére nálunk is beszerezhető - egyre több helyen - ez a tészta, amit ebben a receptben roppant egyszerűen készítek el. A levest forraljuk fel. A kusz-kuszt tegyük egy nagyobb tálba (pl. salátás tál). A mazsolát előzetesen áztassuk be, hogy puha legyen. A levesbe facsarjuk bele a citromot, majd öntsük rá a tésztára. Keverjük bele a mazsolát is. Keverjük át, és hagyjuk, hogy a búzatöret megszívja magát. Időről-időre keverjük át. Legalább 3-4 órát hagyjuk állni fogyasztás előtt.

Üvegtészta pirított zöldségekkel

Üvegtészta pirított zöldségekkel

A kínai konyha egyik jellegzetes tésztája, az üvegtészta. Többféle lisztből készülhet, például rizslisztből, vagy akár borsólisztből is. Gluténmentes, diétás, finom, és gyorsan el is készíthető. Egy lábosban forraljunk másfél liter vizet. Amikor felforrt, zárjuk el a tüzet, majd tegyük bele a tésztát. Tipp: Általában az üvegtésztát fehér zsinórral összekötik, ezeket vágjuk le. Hagyjuk a tésztát 15 percig a vízben. Közben készítsük el a zöldséget. Ehhez először is mindent készítsünk elő. A zöldségeket vékony és hosszúkás alakúra vágjuk. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a zsiradékot. Olyan forróra, hogy pirítással pár perc alatt készre süthessük a zöldségeket...

Tuti menü