Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyümölcs köret képes leírás - Köret.tlap.hu
részletek »

Gyümölcs köret - Köret.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: koret.tlap.hu » Gyümölcs köret
Keresés
Találatok száma - 10 db
Almás-diós saláta

Almás-diós saláta

Vágjuk kis kockákra az almát, sajtot és a birsalmasajtot. A diót törjük durvára. Keverjük el egy tálban az összes hozzávalót, tálalásig tegyük hűtőbe. Fogyasztható önmagában, sült húsok mellé vagy pirítóssal is.

Almás-mazsolás pároltkáposzta

Almás-mazsolás pároltkáposzta

Az olajat hevítsd fel, vagy süsd ki a felkockázott szalonna zsírját (a töpörtyűt tedd félre), s azon karamellizáld a cukrot. Ha már barnul, add hozzá az apróra vágott hagymát. Ha az már levet eresztett, keverd bele a szálasra gyalult vöröskáposztát, a mazsolát és a fűszereket. (Ha vörösbort használsz, az ecet kimaradhat.) Néha kevergetve, lassan párold, ha a leve elfőne, vízzel vagy vörösborral pótold. Amikor a káposzta már szinte kész (mintegy 5 perccel a befejezés előtt) forgasd bele a kis kockákra vágott almát (és a korábban félretett töpörtyűt).

Fűszeres gyümölcsköret marisom módra..

Fűszeres gyümölcsköret marisom módra..

Gyümölcsből készült köret, különlegessé tudja tenni az ételt, én pedig különlegességre törekedtem. A szombati leves mellé fűszeres csirkecombokat készítettem marisom módra, na meg kedvenc gyümölcseimből készült köretet. Nem kell nagy előkészület, csak gyümölcs, fokhagyma, só és bors. Körtét, nektarint és párszem szilvát szemeltem ki, ezt kimagoztam, feleztem, sóztam, borsoztam, ráreszeltem 2 gerezd fokhagymát, lassú tűzön saját levében készre pároltam. Nagyon illett a csirkecombokhoz és a krumplipüréhez.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Lencse és birsalma

Lencse és birsalma

A birsalmát megpucoltam, és 5 mm vastag szeletekre vágtam. Felkockáztam, a magházat kihagyva. A cukorral és a fűszerekkel a vajra szórtam, majd felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepte. Megpároltam. mire megpuhult, a víz elpárolgott róla. Ezután hagytam egy kevés ideig még a lángon, hogy a cukor picit megbarnuljon rajta. Közben a zsíron megdinszteltem a hagymát és a fokhagymát, rászórtam a mazsolát és a lencsét, fűszereztem és megfőztem. Mikor már majdnem jó volt, akkor kevertem hozzá az ecetet, majd hagytam, hogy elfőjön a leve. Tálalásnál egy gyűrűben rétegeztem a lencsét a birssel.

Narancsos sült cékla saláta pisztáciával

Narancsos sült cékla saláta pisztáciával

A céklákat alaposan lemosom, megtörlöm, és alufóliába csomagolva az előmelegített sütőben 220°C fokon 1 óra alatt puhára sütöm. Ha kihűlt, meghámozom, és annyira vékonyan felszeletelem, amennyire csak lehetséges. A narancsot alaposan megmosom, megtörlöm, a héját levágom, majd kifilézem, miközben a levét egy tálkában felfogom. A narancs maradékából is kinyomom a levet a tálkába. A narancsléhez adom a mozsárban a korianderrel porrá zúzott sáfrányt, a pisztáciaolajat, a finomra aprított mentát, sózom, ha szükségesnek érzem, és a keverékbe óvatosan beleforgatom a narancsgerezdeket.(Eddig a pontig előre is el lehet készíteni a salátát.) A céklaszeleteket elrendezem a tányéron, majd minden szelet céklára egy-egy gerezd narancsot fektetek, a narancsléből készült öntettel pedig meglocsolom az egészet.

Hirdetés
Nektarin melegen elkészítve

Nektarin melegen elkészítve

Ha már unjuk a nektarint gyümölcsként, akkor együk főfogásként, hússal: készítsünk nektarinos csirkesalátát! Nagyon praktikus kettő az egyben-fogás: a hús miatt főételnek számít körettel, a nektarin édessége és gyümölcs-mivolta révén pedig rögtön desszert is. A csirkehús alacsony zsírtartalmú húsféleség, így diétázók is nyugodtan fogyaszthatják, szinte bárhogyan elkészíthető és könnyen beszerezhető. Köretként a gyümölcs is jól illik hozzá, bár ezt annak, aki még nem próbálta, talán elég nehéz elhinni. Sokan ragaszkodnak a hagyományos hús-zöldség-rizs felálláshoz, pedig sokat veszít, aki nem elég elszánt, hogy kipróbálja a gyümölcsös fogásokat! A recept nem túl bonyolult, nem kell órákat a konyhában gályázni, pláne, ha előre zacskózott salátakeveréket használunk. Persze ha unatkoznánk, akkor ízlés szerint magunk is szeletelhetünk és apríthatunk salátakeveréket...

Rukolasaláta kecskesajttal és áfonyával

Rukolasaláta kecskesajttal és áfonyával

Ha tehetjük, minél több ételbe csempésszünk gyümölcsöt, és ha csak lehet, nyersen. A nyári időszakban válogathatunk a jobbnál jobb alapanyagok közt, csupán arra kell ügyelnünk, hogy mit, mivel kínálunk. A gyümölcsök és a húsok nagyon jól illenek egymáshoz, persze nem minden gyümölcs és nem minden hús esetében van ez így. De egy télen készített, akár egybesült húshoz kínált nehezebb salátába is kockázhatunk almát, és a körte vagy a narancs is ideális salátakellék'. A Tamás által kínált receptek sorában az első az a rukolás-kecskesajtos-áfonyás saláta, amely önálló fogásként is fogyasztható, de kínálhatjuk valamilyen húsétel köretének is. A rukola enyhén csípős ízvilága illik a kecskesajtéhoz, de inkább válasszunk lágy, krémes sajtot, ne a darabos omlós változatot. Ehhez a keverékhez legjobb friss áfonyát használni, ami amúgy is egy rendkívül egészséges gyümölcs. Ne feledjük: minél színesebb egy gyümölcs, annál jobb immunvédő! Az áfonya nálunk nem terem túlzottan sok helyen (a savas talajt kedveli), de Erdélyben rendkívül elterjedt, ott bort és lekvárt is készítenek belőle.

Sült banán fahéjas bundában

Sült banán fahéjas bundában

A meghámozott banánokat daraboljuk 2-3 darabba és vágjuk őket félbe. A hozzávalókat habverővel keverjük simára, mártogassuk a masszába a banándarabokat, majd egy wokban vagy egy serpenyőben egy kevés (minimális mennyiségű) mogyoróolajon süssük ropogós, aranybarna színűre.

Sült spárga saláta kéksajttal, naranccsal, pirított dióval

Sült spárga saláta kéksajttal, naranccsal, pirított dióval

A spárgákat megmossuk, elpattintjuk (a fás részt eltesszük, leveshez, alapléhez jól jöhet), a szárakat felhevített grillserpenyőre fektetjük (zsiradék nélkül), és mindkét oldalukon 5-5 percig sütjük, amíg picit csíkosak nem lesznek, és kissé megpuhulnak. Közben a diót száraz serpenyőben, mérsékelt lángon megpirítjuk, majd késsel durvára vágjuk. A narancs héját levágjuk, húsát kifilézzük, egy nagyobb tálba tesszük, a maradékból pedig kicsavarjuk a levet, szintén a tálba. Ha sikerült bionarancsot szereznünk, reszeljünk egy keveset a héjából is a narancsléhez. A megsült spárgát még forrón a narancsgerezdek mellé, a narancslébe szedjük, összeforgatjuk vele, meglocsoljuk a dióolajjal. Tálalásnál tányérra szedjük a narancsot és a spárgát, meglocsoljuk a narancsleves öntettel, rámorzsoljuk a sajtot és megszórjuk a dióval.

Hirdetés
Waldorf saláta

Waldorf saláta

A zellert és az almát meghámozzuk és gyufaszál vékonyságúra szeleteljük. Citrommal meglocsoljuk. A sajtot is hasonlóképpen felvágjuk. A diót durvára vágjuk. A tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a majonézt. Egy tálban összekeverjük a zellert, almát, sajtot és a diót. Ráöntjük a tejszínt...

Tuti menü