Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Burgonya köret képes leírás - Köret.tlap.hu
részletek »

Burgonya köret - Köret.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: koret.tlap.hu » Burgonya köret
Keresés
Találatok száma - 7 db
Bélelt krumplilabda snidlingmártás kísérettel

Bélelt krumplilabda snidlingmártás kísérettel

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd mindkét végét levágjuk, úgy, hogy tölthető üreget kapjunk. A töltelékhez a gombát megtisztítjuk, megmossuk, egészen apróra vágjuk, azután kevés vajon, só és bors hozzáadásával megpároljuk. A sonkát megdaráljuk, és összekeverjük a tojássárgájával, a kapribogyóval meg a párolt gombával. Hozzáadjuk a burgonyák kivájt és áttört maradékát is. Szükség szerint kevés sóval és borssal ízesítjük, majd a masszát az üregekbe töltjük. A bélelt krumplikat ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Melegen tálaljuk, tartárt vagy snidlingmártást kínálunk hozzá.

Borított krumpli köret

Borított krumpli köret

Egyik legnépszerűbb köretünk a krumpli, időnként változtathatunk rajta, nehogy megunjuk. Ehhez a recepthez semmiképp se salátakrumplival álljunk neki, inkább szétfövősebb fajtát válasszunk... Hajában főzzük meg a krumplit, de csak annyira, hogy meg tudjuk hámozni, ne essen szét. A hagymát vágjuk kockára és pirítsuk halványra a zsíron. A krumplit szeleteljük fel, tegyük a hagymára és együtt pirítsuk tovább, hogy a krumpli is színt kapjon. Sózzuk, borsozzuk és keverjük bele a finomra vágott petrezselymet. Hőálló formákat (lehet muffintepsi is) zsírozzunk ki, szórjuk be morzsával és tömködjük bele a krumplit. 180 fokos sütőben süssük kb. 20 percig, hogy a krumpli szép, piros-barna színű legyen. Óvatosan borítsuk ki és salátával kiegészítve önálló fogásként, vagy húsételek köreteként tálaljuk.

Brokkoli krémes burgonyahajó

Brokkoli krémes burgonyahajó

A burgonyákat héjastól (de előtte alaposan sikáljuk le) puhára főzzük. A brokkolit párolóedényben megpároljuk. A burgonyát kihűtjük. A billegősebb felét lefejezzük (ezt is fel fogjuk használni, ezért szépen vágjuk le), majd egy kiskanállal nagyobb mélyedéseket vájunk a burgonyákba. A lefejezett részeket kettőbe vágjuk, sózzuk, és a durvára tört borssal ízesítjük. A kivájt burgonyát villával összetörjük, hozzáadjuk a brokkolit, a tejfölt, a reszelt sajtot. Fűszerezzük, majd a villával jól összekeverjük. A hajókat púposra töltjük a töltelékkel. Egy tűzálló tálat körbebélelünk baconnal, belehelyezzük a hajókat, a burgonyaszeleteket...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Dödölle

Dödölle

A dödölle hagyományos őrségi étel, amit jobb napokon szarvascombból készült pörkölthöz fogyasztanak (képünkön ez látható), a hónap szűkösebb napjain pedig egytálételként. A megtisztított burgonyát annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi épp ellepi. Mikor puha, krumplinyomón átnyomjuk, mégpedig a levével együtt. A tűzön hagyjuk, s miközben csendesen forr, annyi réteslisztet keverünk bele, hogy kemény galuskatésztát kapjunk. Amikor már szép sima, egynemű a massza, zsíros kanállal egy kikent tepsibe szaggatjuk, majd a tűzhely tetején megpirítjuk. A jókora galuskákat közben megforgatjuk, hogy mindkét oldalukra kéreg süljön...

Életmentő fehérboros újkrumpli rukolával

Életmentő fehérboros újkrumpli rukolával

Jól megmostam a krumplikat, szárazra törölgettem őket és egy akkora teflon serpenyőben, amelyben egy rétegben elférnek felforrósított vajon és olívaolajon kevergetve 10-15 percig sütöttem őket. Közben megsóztam. Ezután hozzákevertem a megtisztított, félbevágott újhagymákat, majd aláöntöttem a bort, és megsóztam nagyszemű tengeri sóval. Fedő alatt puhulásig sütöttem (kb. 15 perc), a végén beleforgattam a rukolaleveleket is.

Hirdetés
Grattan burgonya köret

Grattan burgonya köret

A Grattan burgonya egy ritkán alkalmazott, de nagyon egyszerű, és nagyon ízletes tejszínes-burgonyás köret. Előnye, hogy tálalás előtt egy nappal elkészítendő, így a főzés napján ezt csak elővesszük a hűtőből. A burgonyát meghámozzuk, kb 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, alaposan átmossuk, és egy tálba tesszük. Egy fazékba mérjük a tejet, a tejszínt, beletesszük a sót, őrölt fehérborsot, és a babérleveleket. A fazékba tesszük a burgonyát is, majd az egészet feltesszük a tűzhelyre, legkissebb hőfokra. Körülbelül 2 órán át főzzük fedő nélkül, míg a burgonya teljesen puha nem lesz, és a lé nagy része el nem párolog. Néha lassú, óvatos mozdulatokkal keverjük át! Ha a lé nagy része elfőtt, a burgonyát a sűrű 'zafttal' együtt egy 15*25 cm-es tepsibe szedjük, és elegyengetjük benne...

Le a sült krumplival! Újítsunk a megszokott köreteken!

Le a sült krumplival! Újítsunk a megszokott köreteken!

Kipróbáltunk néhány trükköt a megszokott köretek felturbózására, illetve néhány olyan alapanyagot is ajánlunk, amelyeket érdemes beépíteni az étrendünkbe, mert nemcsak egészségesek, de finomak is. Zelleres krumplipüré - Cheddar sajtos, szalonnás krumplipüré - Tojásos-újhagymás sült rizs - Tejszínes zöldborsó - Gombás knédli - Tejszínes-paradicsomos gersli - Bazsalikomos hajdinalepény

Tuti menü